Image

DESPRE NOI

Dezvoltăm agricultura împreună

Cine suntem

VERUM GROUP

Suntem unul din principalii producători și exportatori de cereale și oleaginoase din Republica Moldova. Gestionăm un lanț valoric integrat care include cultivarea, contractarea, păstrarea, vânzarea și livrarea produselor agricole către clienții noștri. Garantăm calitatea înaltă a produselor și serviciilor oferite. Cooperăm cu consumatorii industriali și traderii internaționali din 14 țări.

Image

DOMENII DE ACTIVITATE

  • Cultivarea culturilor de câmp
  • Comerț cu produse agricole
  • Comerț cu produse petroliere
  • Depozitarea producției agricole
  • Transport și logistică
Image

CIFRE CHEIE

10 000

hectare în prelucrare

50 000

tone producție agricolă proprie

160 000

tone produse agricole vândute

86 000

tone capacitate de stocare

100

clienți

170

angajați

ISTORIE

Lansarea producției agricole proprii

În anul 2012 VERUM GROUP a lansat propria întreprindere agricolă specializată în cultivarea culturilor de câmp - grâu, orz, porumb, rapiță, floarea-soarelui. Întrperinderea își desfășoară activitatea în raionul Florești situat în principală zonă de producere a cerealelor din Republica Moldova. În prezent întreprinderea prelucrează peste 10 mii hectare terenuri agricole. Eficiența sporită și roadele bogate sunt asigurate prin utilizarea tehnologiei mini-till. 

Lansarea serviciilor de elevator

În anul 2014 VERUM GROUP achiziționează cel mai mare elevator din Nordul Republicii Moldova cu o capacitate de stocare de 86 mii tone situat în satul Gura Camencii din raionul Florești. Elevatorul are acces la cale ferată și la principalele rute internaționale de transport auto. Astfel VERUM GROUP are posibilitatea de a păstra în condiții optime atât producția proprie, cât și cea achiziționată de la gospodăriile agricole din regiune.

Lansarea producței de sorg

În anul 2018 VERUM GROUP a lansat cultivarea sorgului, o cultură rezistentă la secetă și cu un conținut sporit de proteine. Se utilizează material semincier importat din Franța cu o productivitate sporită și adaptat la condițiile climaterice din Republica Moldova. Pe lângă cultivarea sorgului pe propriile terenuri, VERUM GROUP a lansat și cooperarea cu alte alte gospodării agricole din Republica Moldova interesate de această cultură.

Extinderea activității de export

În anul 2021 VERUM GROUP și-a extins activitatea de export în afara zonei Mării Negre. Astfel direct sau prin traderii parteneri au fost exportate peste 30 mii tone de cereale și oleaginoase în așa tări ca Turcia, Italia, China, Singapore, Bangladesh. Calitatea produselor agricole moldovenești a fost înalt apreciată de clienții noștri.

Icon
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.