Image

Noutăți

Înapoi la listă

VERUM AGRO TRADING ȘI-A TRIPLAT CIFRA DE AFACERI ÎN ANUL 2022

Image

Conform datelor preliminare pentru anul 2022, comerțul extern cu cereale și oleaginoase din Republica Moldova a depășit cifra de 16 miliarde lei, în creștere de peste 40?ță de anul precedent. Aceste rezultate s-au datorat în principal unei roade bogate obținute de producătorii agricoli moldoveni în anul 2021.

În topul traderilor moldoveni de cereale și oleaginoase a apărut un nume nou - VERUM AGRO TRADING care și-a triplat cifra de afaceri până la 1 miliard lei, inclusiv 56% din export. Volumul produselor agricole comercializate pe parcursul anului 2022 a constituit 160 de mii de tone, din care 80?realele.

Principalii clienți ai companiei sunt marii procesatori de cereale și oleaginoase din România și Bulgaria și traderii internaționali cu produse agricole din zona Mării Negre. Activizarea relațiilor comerciale cu clienții externi au permis VERUM AGRO TRADING să intre în top 10 exportatori de produse agricole din Republica Moldova cu o cotă de aproximativ 4%.

În condițiile unei piețe volatile și pline de incertitudini, am reușit împreună cu echipa să triplăm cifra de afaceri. Această performanță s-a datorat, în primul rând, consolidării parteneriatului cu producătorii de cereale și oleaginoase din Republica Moldova și Ucraina. În anul 2022 am început colaborarea cu consumatorii industriali și traderii internaționali din bazinul Mării Negre și am reușit să punem la punct logistica de aprovizionare pe cale terestră și fluvială către clienții noștri”, a declarat Robert Claicnet, director general VERUM AGRO TRADING.

VERUM AGRO TRADING prelucrează peste 10 mii de hectare de terenuri agricole în nordul Republicii Moldova și gestionează unul din cele mai mari elevatoare din țară cu o capacitate de 86 de mii de tone, situat în satul Gura Camencii, raionul Florești. Compania și-a extins activitatea în domeniul exportului de cereale și oleaginoase începând cu anul 2021.

Icon
Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.